fbpx

Trækstien – Til lands og til vands

Gudenåen har siden 1400-tallet været brugt som transportvej fra Silkeborg til Randers. Langs Gudenåen gik pramkarle og trak store pramme, en tur der for pramkarlene var hård og opslidende. Undervejs kunne karlene blive forplejet på de kroer, der stadig findes nogle af langs trækstien, og som vi også besøger i denne artikel.

Trækstien eller pramdragerstien, som den også er blevet kaldt, strækker sig hele vejen fra Silkeborg til Randers og løber langs Gudenåen.

Nu har du muligheden for at få en ekstraordinær tur, hele vejen fra Silkeborg til Langå. Først til fods, og derefter i en kano på stykket fra Bjerringbro til Langå (I har også mulighed for at fortsætte til Randers. Der er 12 km. længere)

Pris per person v./dobbeltværelse 2499 DKK *
Længde 40 km. vandring + 18 km. i kano
Dage 3 dage
Anbefalet periode April til og med juni
Transport af bagage Kan tilkøbes
Gudenåen set fra trækstien

* Tillæg på 249 dkk ved enkeltværelse

Trækstien – Set fra land og fra vandet

Trækstien eller pramdragerstien går fra Silkeborg til Randers  – Vi har udvalgt et smukt stykke af ruten, hvor naturen varierer meget og historien er imponerende. På denne tur får du mulighed for både at nyde turen fra land og fra vand.

Turen er opdelt så I går omkring 20 km. om dagen de første 2 dage, og sejler 18 km. på den tredje og sidste dag. Dermed har i stadig god tid til at nyde naturen og de fantastiske kroer.

Bemærk! Hvis I ønsker at have børn med på turen, kan den deles yderligere op, så I ikke går så langt hver dag.

Pris per person 2499 DKK
Tillæg ved enkeltværelse 249 DKK
Prisen er inklusiv

Første dag

  • Frokost inkl. øl eller vand på Svostrup kro
  • Aftensmad inkl. øl, vand eller vin på Kongensbro Kro
  • Overnatning på Kongensbro kro

Anden dag

  • Morgenmad på Kongensbro kro
  • Sandwich til frokost senere
  • Aftensmad i Bjerringbro (Flere valgmuligheder)
  • Overnatning på B&B i Bjerringbro
Tredje dag
  • Kano/Kanoer
  • Morgenmad på B&B
  • Smør selv madpakke fra B&B

På første dagen starter I i Silkeborg. På den første dag går I 20 km. men allerede efter 10 km. kan I nyde en udsøgt frokost i fantastiske omgivelser på Svostrup kro. Herefter går turen videre til den lige så smukke kro, Kongensbro kro. Her skal I nyde en udsøgt 3-retters menu, hvorefter I kan slappe af på jeres lækre værelse.

Dag 2 starter på Kongensbro kro med en lækker morgenmad. Herefter går i mod Bjerringbro. Med på vejen har I en sandwich fra Kongensbro kro. Når I ankommer til Bjerringbro, er der tjek ind på jeres B&B, som ligger få hundrede meter fra trækstien. Pak jeres ting ud og nyd en lækker aftensmad. Her kan I vælge imellem tapas, pizza, grillsteget landkylling og meget mere. Dette vælger I ved bestilling.

I starter med morgenmad på B&B, hvor I også kan smøre en madpakke til at tage med på jeres kanotur. Der hvor I sluttede vandreturen dagen inden, står jeres kano/kanoer klar til afgang. Her fra er det bare at følge strømmen, indtil I når til Langå. Fra Langå er der offentlig transport retur til Silkeborg.

Alle måltider er inkluderet alle 3 dage. 

I overnatter på Kongensbro Kro og på B&B Herligheden i Bjerringbro. 

Du starter i Silkeborg, hvor du selv skal komme til. Enten med tog, bus eller i egen bil. Der er gode parkeringsmuligheder ved startstedet.

Når du slutter i Langå, er der ligeledes gode muligheder for at komme retur til Silkeborg efter din bil. Du kan også tage toget eller bussen videre.

Bemærk! I våde og regnfulde perioder, kan trækstien være våd og nogle gange oversvømmet. Vi gør vores bedste for at undersøge og informere dig herom, inden turens start.