Foråret er over os og duften af hvidløg breder sig hurtigt i de danske skove. Ramsløg eller Allium Ursinum, som de hedder på latinsk, springer ud og invaderer næsten skovbunden for tiden. Ramsløg spreder sig med lynets hast og spreder derfor vandene i forhold til om man kan lide det eller ej. Men hvis man kan lide ramsløg, så er der et hav af muligheder, for at anvende ramsløg til madlavning. Én af mulighederne, er at lave en lækker velsmagende ramsløg pesto, nemt og hurtigt.
Kendetegn:
Ramsløg har en meget karakteristisk duft af hvidløg og som nævnt ovenfor, kan man ofte den i skoven, men særligt hvis man tager et blad og knækker det, kan man tydeligt dufte den kraftige hvidløgsduft.
Forveksling:
Ramsløg kan forvekles med liljekonval, som ligner den meget, inden den springer ud. Liljekonval har små klokkeblomster når den springer ud, hvor ramsløg har “stjerne” lignende blomster. Se Fødevarestyrelsens guide til at kende forskel her.
Det er vigtigt at sige inden du går i gang med at lave din ramsløg pesto, at det vi har brugt i opskriften er vejledende og afhænger helt af, hvordan du vil have det skal smage 😊
Derudover skal du bruge:
Det første du naturligvis skal, er at rengøre dine ramsløg så godt du kan, skyl dem under koldt vand, så du får fjernet alt jord der måtte sidde på dem.
Nu ville vi godt have lavet en smart og fancy opskrift, men det er faktisk ikke så svært og der er ikke så mange trin i opskriften. Nu skal du bare blande alle ingredienser sammen og blende det hele sammen.
Nu skal det hele bare blendes sammen til en lækker ramsløg pesto og velbekomme. Pestoen kan tilsmages med salt og peber, citron og eventuelt tyndes op med mere olie, hvis man ønsker den mere flydende.
Pingback: Naturen i april | Læs vores bud på hvad du kan lave i naturen i april måned.