fbpx

Dollerup bakker – Vandretur med lokal guide

Udsigt fra Dollerup bakker ved Hald Sø - Østjysk Outdoor

Oplev et fantastisk storslået område med hede og skov. Området er et af de mest populære områder i Danmark og dette er ikke uden grund. Med tydelige skyttegrave, gamle skove og træer, Hald sø og meget mere, får man virkelig en unik naturoplevelse når man vandre igennem området.

Turen går til Dollerup Bakker ved Hald sø, ikke så langt fra Viborg. Et område med mere end 1600 ha naturfredet areal, bestående af blandet hede og skov. Store dele af turen går igennems kovene og man kommer forbi små hyggelige huse, som giver en tanker om små svenske skovhuse. Vi kommer naturligvis også op på heden, hvor landet er helt fladt og området er klædt i tætte lyng planter.

Turen vi går er ca. 11 km. og tager ca. 3,5 time (Vi går ca. 3-4 km/t, så alle kan være med) efterfølgende serverer vi kage og lækker kaffe fra Growers Cup.

Du får en vandretur i et utrolig spændende område med en lokal entusiatisk guide der kan fortælle gode historier fra området.
Derudover får du efterfølgende lækker kage og kaffe eller the fra Growers Cup.

Tilmelding er først gældende ved køb af billetter – det er ikke nødvendigt at medbringe billetterne fysisk, men man kan blot vise dem på sin telefon.

Turen starter kl. 10:00, så vær der gerne 5-10 min. turen er ca. 11 km. og tager ca. 3,5 time.

Vi mødes ved ishuset på Ravnsbjergvej 70, 8800 Viborg hvor der er mulighed for parkering lige overfor eller ved siden af.
Turen starter ved ishuset kl. 10:00, så mød derfor gerne op 5-10 min inden.

Må jeg have hund med?
Ja – Det må du gerne. Du skal være opmærksom på, at hunden skal være i snor under hele turen og at du naturligvis selv skal holde øje med den.

Vi passerer indhegninger med dyr hvilket man skal være opmærksom på.

Vi sørger for kaffe/the og kage når vi kommer retur fra vandreturen. Du skal selv medbringe vand og evt. snacks til selve vandreturen.

Prisen for vandreturen er 169 kr. + billetgebyr og dækker forplejning, gebyr til Naturstyrelsen, guide og administration.

Tilmelding foregår via billetsystemet Safeticket A/S, hvor der er mulighed for at betale med Visa/Dankort, Visa, Visa elektron og mastercard.

Du skal huske:

  • Vand
  • Rygsæk
  • Evt. en snack til turen

Vandretur i Dollerup bakker

En vandretur i Dollerup bakker, byder på mange storslåede oplevelser. Dollerup bakker er et meget varieret område lidt uden for Viborg og er altså blot en lille køretur væk fra byen. Hele området strækker sig fra og omkring Hald Sø og Hald ege området og byder på flade åbne heder med lyng og gemmer på en historie fra krigen, hvor man stadig den dag i dag, kan se skyttegrave i det flade lyng landskab. Du kan også møde får der går og græsser i området, for at holde væksten af bl.a. træer nede. 

Når vi snakker Dollerup bakker, kommer vi naturligvis heller ikke uden om at der er fyldt med bakker. Bakker hvor du kan få den smukkeste udsigt udover landskabet og udover Hald sø. Området er bestemt et besøg værd, og med en lokal guide får du historier og anekdoter fra området, du normalt ikke ville have fået.